Uudised

EFS-i Sügiskoosolek 8. novembril Tartus

Eesti Farmaatsia Seltsi korraline sügiskoosolek toimub neljapäeval, 8. novembril Tartus, Jakobi 52, korporatsioon Fraternitas Liviensise majas.

Seekordse sügiskoosoleku põhiteema on farmaatsiaalane haridus. Farmaatsiaalane haridus loob vundamendi ja müürid kogu eriala tänasele kvaliteedile ja edasisele arengule. Teema on ka väga aktuaalne – kõrgharidusreform hakkab võtma konkreetsemaid jooni ja lähiajal on vajalik sõlmida erialaseltside, Sotsiaal- ja Haridusministeeriumide vahel farmaatsiahariduse koolitustellimuse konsensusleping.

Millised on põhilised farmaatsiaõppe mudelid Euroopa Liidu riikides? Milliseid astmeid valmistatakse erinevates riikides ette farmaatsias? Kuidas on lahendatud apteegi abipersonali väljaõpe ja millega on need valikud seotud? Millise kvalifikatsiooniga farmaatsiaala spetsialiste Eesti võiks vajada, arvestades meie tervishoiu korraldust, farmaatsiateaduse, -tööstuse ja apteegituru arenguid. Milline võiks olla farmaatsiaeriala tulevikuvisioon? Milline farmaatsiaõppe mudel oleks Eestis ideaalne?

Oleme palunud professor Peep Veskit ülanimetatud teemadel tegema sügiskoosoleku peaettekande. Peale ettekannet on võimalik esitada küsimusi ja arutame Eesti tänast olukorda ning võimalikke tulevikusuundi.

Koosoleku ajakava:
16.30-17.00 Tervituskohv ja suupisted
17.00-17.10 Avasõnad ja sissejuhatus. Prov. Jaak Koppel, EFS-i esimees
17.10-18.00 „Farmaatsiaalane haridus Euroopas ja Eestis.“ Prof. Peep Veski, TÜ Farmaatsia Instituut
18.00-18.20 Küsimused ja arutelu farmaatsiahariduse teemadel
18.20-18.35  „Ravimite kaugmüügist ehk internetiapteek Eestis.“ Prov. Andre Vetka
18.35-18.50  Lühike ülevaade apteeker kui tervishoiutöötaja temaatikast uue EL direktiivi valguses. Prov. Toivo Soosaar
18.50-19.05   “Ülevaade ja näitus EFS-i kollektsioonis olevast patentikast.” Prov. Jaak Koppel

Osavõtt koosolekust on tasuta. Palume oma osalemisest teatada hiljemalt 5. novembriks aadressil info@efs.ee. Lisainfo telefonil 52 93 111 (prov. Andre Vetka).

Koosolekule on oodatud kõik seltsi liikmed, apteekrid ning farmaatsia haridusega huvilised (ei pea olema seltsi liige).

Palume edastada koosoleku info ka oma töökaaslastele!

Lugupidamisega,
Eesti Farmaatsia Seltsi juhatus