Uudised

Pressiteade: Täna tunnustatakse parimaid apteeke

Täna, 3. juunil tunnustatakse taas parimaid apteegiteenuse pakkujaid ning jagatakse Apteegi Oskareid. Apteegi Oskari saavad apteegid, milles pakutav teenus vastab kõrgetele apteegiteenuse kvaliteedijuhises seatud kriteeriumitele ning kes on oma tegevustes teenuse pakkumisel teistele apteekidele eeskujuks.

Apteekide hindamise aluseks on apteegiteenuse kvaliteedijuhis, milles seatud kriteeriumitele said apteegid oma vastavust hinnata 2019. aastal läbiviidud enesehindamisel. Sellele järgnes lisahindamine, mille viisid läbi apteegiteenuse kvaliteedijuhise töörühma liikmed käesoleva aasta kevadel. Lisahindamisel osalemiseks said soovi avaldada kõik enesehindamisel osalenud apteegid.

„Täna on Eesti apteekide jaoks tähtis päev – järjekordselt tunnustatakse neid, kes oma pühendumisega panustavad silmapaistvalt kvaliteetse apteegiteenuse pakkumisele,“ ütles apteegiteenuse kvaliteedijuhise töörühma juht Liisa-Kai Pedosk. „Läbi apteekide hindamise protsessi ja tunnustusürituse on meil võimalus näidata, et apteegisektoris on väga oluline kvaliteedijuhtimine ja parimate praktikate rakendamine igapäevatöös. Kõik lisahindamistel osalenud apteegid on teerajajateks ning eeskujudeks teistele. Patsientide ootused apteegiteenusele on järjest kõrgemad ning on oluline, et apteekrid nendele ootustele vastaksid.“

Kõrgeima tunnustuse Apteegi Oskari näol pälvivad Elva Tervisekeskuse Apteek, Lastepolikliiniku Südameapteek Tallinnas, Raadi Apteek Tartus, Sikupilli Keskuse Südameapteek Tallinnas, Tamme Apteek Tartus ja Tõnismäe Südameapteek Tallinnas.

Apteegiteenuse kvaliteedijuhise töörühm moodustati apteegisektori enda eestvedamisel 2011. aastal, et töötada välja apteegiteenuse kvaliteedijuhis, mis aitaks ühtlustada ja tõsta üldist apteegiteenuse taset. Sel aastal ilmus värske, arvult juba kolmas parandatud ja täiendatud „Apteegiteenuse kvaliteedijuhis“, milles on sõnastatud kvaliteetse apteegitegevuse ja -teenuse põhimõtted ning loetletud tegevuste selged hindamiskriteeriumid.

Apteegiteenuse kvaliteedijuhise töörühmal seisavad ees ka uued väljakutsed, millest olulisim on panustamine sellesse, et apteekrid kasutaksid võimalusi uut juhist senisest veelgi põhjalikumalt rakendama hakata. „Meie loodame siiralt, et ka edaspidi on taaskord palju tublisid apteekreid, kes soovivad hindamisel osaleda ning seeläbi näidata eeskuju ja populariseerida apteegiteenuse kvaliteedijuhise kasutamist veelgi laiemalt. Nagu täna on näha, siis saame uhkust tunda paljude väga heade apteekrite ja apteegiteenuse pakkujate üle.“ selgitas Pedosk.

Eelmine parimate apteegiteenuse pakkujate tunnustusüritus toimus 2017. aasta juunis Tartu Raekojas.

1 thought on “Pressiteade: Täna tunnustatakse parimaid apteeke”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga