Uudised

Uuenenud Eesti Farmaatsia Selts taastab tegevuse

Juuni alguses toimunud seltsi üldkoosolekul valiti esimeheks proviisor Jaak Koppel. Juhatuse liikmeteks said proviisorid Ülle Helena Meren, Toivo Soosaar, Anita Gailan, Maret Sihv ja Andre Vetka.

Vastavalt põhikirjale ühendab selts farmaatsia ja sellega piirnevatel aladel tegutsevaid spetsialiste. „Aastakümneid oli EFS peamine eesti proviisoreid ja farmatseute ühendav erialaorganisatsioon. 1980-ndatel ühendas selts enam kui 800 liiget“, ütles seltsi senine esinaine Maret Sihv.
„Tänaseks ei ole suurem osa apteekerkonnast enam apteekide omanikud, kuid sellest hoolimata soovivad nad teha koostööd ja kaasa rääkida eriala edendamisel,“ võttis üldkooselul arutatut kokku Andre Vetka.

„Samuti on arvukalt farmaatsiaharidusega inimesi, kes tegutsevad apteekidest väljaspool – tootjate esindustes, hulgimüügifirmades, riigiasutustes jm. Samal ajal on paljude nende huvi erialase koostöö vastu tuntav. Seetõttu leiti, et EFS on sobiv organisatsioon farmaatsiaeriala inimeste ühendamiseks ja aeg tegevuse aktiviseerumiseks on õige,“ lisas Vetka.

Uuendatav EFS hakkab keskenduma farmaatsiaerialal töötavate inimeste ühiste huvide välja toomisele. „On vajalik mõtestada lahti, mis farmaatsiaeriala inimesi ühendab, milline võiks olla eriala tulevik, millele peab vastama farmaatsiaharidus ja kutsekvalifikatsioon. Seltsi ülesanne on propageerida farmaatsiaeriala ja seista selle hea käekäigu eest,“ räägib uus esimees Jaak Koppel.

Seltsi juhatuse esmasteks ülesanneteks on panna kokku lähiaja tegevuskava ja alustada seltsi valduses oleva farmaatsiaajaloo teemalise kollektsiooni korrastamist ja eksponeerimist.